Hondeneigenaren komen met enige regelmaat in de dierenwinkel. Hier kun je niet alleen hondenbrokken kopen, maar ook kun je hier allerlei leuke speeltjes kopen. Er zijn natuurlijk talloze verschillende speeltjes waar je uit kunt kiezen, maar het is in ieder geval belangrijk dat je bepaalde kleuren vermijdt. Je kunt namelijk beter geen rode speeltjes kopen.Speelgoed

Misschien heb je al weleens een rood speeltje voor je hond gekocht. De kans is groot dat je hond rood speelgoed weleens over het hoofd ziet. Rood is voor ons mensen een opvallende kleur, maar dat geldt juist niet voor een hond. Een hond kan een rood voorwerp namelijk niet in het gras zien liggen.

Hondenogen vs. mensenogen

Mensen kunnen alle kleuren van de regenboog zien, maar dat geldt niet voor honden. Honden zien de kleuren tussen rood en groen als eenzelfde kleur, namelijk geel. Een hond kan alleen de kleuren geel, grijs, blauw, zwart, grijs en wit waarnemen. Je hond zal een rood speeltje dus niet zomaar zien in het gras. Immers ziet je viervoeter de kleur geel. Gelukkig hebben honden wel een goede neus en kunnen zij het speeltje daardoor wel vinden.

Je hond tegemoetkomen?

Wil je je hond wel tegemoetkomen vanwege zijn of haar mindere zicht? Dan kun je het beste kiezen voor de kleur blauw. Het blauwe speeltje valt namelijk bijzonder goed op in het gras. Wil je het speelgoed juist in huis gebruiken? Dan kan je eventueel wel kiezen voor de rode kleur. Immers kan je viervoeter het dan wel goed zien. Je kunt dan ook speelgoed kopen in de kleuren groen of geel.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.