Er zijn miljoenen Nederlanders die jaarlijks op vakantie gaan. Echter zorgt de coronacrisis ervoor dat veel mensen de koffers laten staan. Veel vakanties worden afgezegd en tijdens de vakantieweken blijven sommige mensen doorwerken. Anderen zitten thuis zonder het gevoel vakantie te hebben. Echter maakt het, volgens onderzoek, niet uit waar je bent maar wat je doet. Als je thuis ontspant kan je namelijk ook gewoon vakantie vieren. In dit artikel lees je daar meer over.

Herstel

Vakantie houden is natuurlijk geen overbodige luxe. Een periode van rust, geen werkstress en verbinding met het gezin is van groot belang voor je gezondheid. Je vakantie uitstellen tot na de zomer is daarom niet altijd een verstandig idee. Ook niet als je er niet op uit kunt gaan vanwege de coronacrisis. Volgens Jessica de Bloom, van de Rijksuniversiteit Groningen, is het van belang om een periode van herstel in te lassen. In feite werkt het net als slaap: ook dit herstel kan je niet opsparen. Om te voorkomen dat je helemaal opgebrand bent aan het einde van de zomer kan je maar beter kiezen voor een thuisvakantie.

Effect van een thuisvakantie

Om gezondheidsredenen kan je dus een thuisvakantie inlassen. Als een reis er dit jaar niet inzit hoef je natuurlijk niet altijd maar door te werken. Neem je vrije dagen op en richt je thuisvakantie in alsof je echt even weg bent. Ga fietsen in de natuur, ga wandelen op mooie plekken en neem de tijd om lekker te gaan eten. Ook kan je tijd met je familie doorbrengen of beginnen met een goed boek. Volgens De Bloom kan je ook door een rustgevende inrichting echt ontspannen. Hiervoor hoef je je woonplaats dus niet eens te verlaten! Geniet er even van…

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.