Geuren en kleuren kunnen veel betekenen in het leven van een mens. Dit kan veel betekenen voor je gemoedstoestand en het kan je humeur beïnvloeden. Specifiek dit kruid is daar vooral geschikt voor.Gemoedstoestand

Geuren en geluiden kunnen heel veel doen met onze gemoedstoestand. Doorgaans heeft dit te maken met bepaalde associaties die je bij geuren en kleuren hebt. Als een overleden familielid bijvoorbeeld altijd een bepaalde parfum droeg kan je verdrietig worden als je deze parfum ruikt. Ook bij verscheidene kleuren hebben we associaties. Zo is groen gezond en staat rood voor passie. Geuren en kleuren kunnen je humeur dan ook beïnvloeden. Daarom kan je dit gebruiken om zelf je humeur te beïnvloeden.

Last van stress?

Voel je je momenteel gestrest of neerslachtig? Brand dan eens wat laurierbladeren in je huis. De geur van dit kruid kan erg geschikt zijn voor de beïnvloeding van jouw stresslevel. De dampen van een laurierblad zorgen er namelijk voor dat jouw spieren ontspannen en dat stress en spanningen afnemen.

Hoe werkt het?

Je kunt het laurierblad branden in een vuurvaste kom of je kunt een pan neerzetten. Hierboven kan je het laurierblad houden. Steek die voorzichtig aan met behulp van een lucifer of aansteker. Op deze manier kan je meerdere laurierbladeren branden. De gebrande exemplaren kan je in de pan laten vallen en je hebt hier nog een geruime tijd plezier van.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.