Iedere dag bereiden we ons eten in de keuken. Veel van de verpakkingen worden in de prullenbak gegooid. Echter komt het ook weleens voor dat bepaalde etensresten door de gootsteen worden gespoeld. Echter is dat niet altijd verstandig. Het kan namelijk zorgen voor de nodige verstoppingen. Bepaalde etenswaren mag je nooit door de gootsteen spoelen!Koffiedik

Verschillende koffiezetapparaten hebben een opvangbakje voor het koffiedik. Dit wordt vaak door de gootsteen heen gespoeld. Vervolgens wordt het bakje gewassen en komt deze weer terug in het koffiezetapparaat. Echter lost koffiedik nooit helemaal op in het water. Het is dan ook ontzettend belangrijk om koffiedik in de prullenbak te gooien. Daarmee voorkom je verstoppingen.

Rijst

Het kan voorkomen dat je per abuis een beetje rijst door de gootsteen heen spoelt. Echter zet het rijst nog meer uit, wanneer het in aanraking komt met water. Dat kan dan ook voor de nodige verstoppingen zorgen.

Boter en margarine

Ook boter en margarine, vooral als het gesmolten is, kan zorgen voor de nodige verstoppingen. Als het eenmaal in de leidingen zit, gaat het namelijk verharden. Het wordt een grote klont en dat kan zorgen voor een verstopping. Overigens geldt dit ook voor mayonaise en dressings.

Meel

Water en meel zorgen voor een soort lijm. Je begrijpt natuurlijk dat dit niet goed is voor de leidingen.

Een sticker

Ook een stickertje van nieuw servies of fruit kan zorgen voor de nodige lekkages. Stickers zijn vaak namelijk niet oplosbaar in water en blijven daardoor plakken aan de leidingen. Aan die stickers kan bovendien ook nog vuil blijven plakken.

Medicijnen

Medicijnen zijn, over het algemeen, niet slecht voor de leidingen. Echter is het niet goed voor het milieu. Immers komt het in de riolering terecht. Gooi medicijnen daarom weg in de prullenbak.

Wist jij dit al? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie en informeer je vrienden en familie!