Als je in het weekend iets later slaapt, kan het natuurlijk ook voorkomen dat je weer iets later wakker wordt. Dat kan je ritme enigszins verstoren. Op zondagavond kan het dan lastig zijn om weer op tijd te slapen. Wat kun je daartegen doen?Je wekker ‘verstoppen’

Veel mensen gaan het uitrekenen: hoeveel slaap krijg ik als ik nu ga slapen? Als je niet kan slapen, werkt dit allesbehalve bevorderlijk. Immers wordt die tijd steeds korter als je daarover piekert. Zet je wekker daarom op tijd, zodat je niet omkijkt naar de tijd.

Leg je telefoon weg

Het is natuurlijk erg verleidelijk: je gaat nog eventjes snel op je smartphone kijken. Echter is het raadzaam om dit te laten. Je smartphone zorgt er namelijk alleen maar voor dat je minder goed in slaapkomt. Zet de elektronische apparaten om je heen daarom bij voorkeur helemaal uit.

Een boek lezen

Je smartphone opzij leggen is verstandig, echter kun je je boek er nog prima bij pakken. Je hersenen kunnen in dit geval namelijk wel gewoon slaaphormonen aanmaken.

Piekeren

In de avonduren willen we vaak nogal piekeren. Echter is dat natuurlijk niet bevorderlijk voor de slaap. Schrijf het daarom van je af en probeer niet te stressen over bepaalde dingen. Als je het hebt opgeschreven, zal er al snel een last van je schouders verdwijnen.

Een raam openzetten

Ook is het verstandig om een raam open te zetten. Daarmee kun je het slaaphormoon namelijk stimuleren. Je slaapkamer wordt namelijk koeler. Bovendien is frisse lucht natuurlijk wel zo fijn.

Kamillethee

Tot slot kun je er ook nog voor kiezen om kamillethee te drinken voordat je gaat slapen. Kamille heeft namelijk rustgevende eigenschappen, waardoor je simpelweg sneller in slaap valt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.