Over het algemeen weten mensen wel dat je minimaal zeven tot acht uur per dag moet slapen. Er zijn echter voldoende mensen die vaak iets korter slapen. Je kijkt bijvoorbeeld nog even die laatste aflevering van je favoriete serie op Netflix, waardoor je simpelweg iets minder lang slaapt. De wekker gaat immers al wel weer de volgende dag.Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het erg belangrijk dat je voldoende slaap krijgt. Als je minder dan zeven uur slaap per dag krijgt, is dat zelfs net zo slecht voor je als je roken en niet bewegen!

De WHO heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en de cijfers liegen er niet om. Mannen die korter dan zeven uur per nacht slapen, hebben een grotere kans op een beroerte. Ook is de kans op een hartaanval maar liefst twee keer zo groot. Helaas heeft men niet onderzocht met welke risico’s vrouwen te maken krijgen. Waarschijnlijk zal dit net zo erg zijn of misschien zelfs nog wel erger.

Het is dus belangrijk dat je iedere dag voldoende slaapt. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan de onderstaande punten eens door.

  • In de nacht vernieuwen je huid- en haarcellen. Slaap je te weinig? Dan wordt dat proces verstoord;
  • Als je weinig slaapt, heb je sneller zin in een ongezonde snack. Op lange termijn betekent dit dus dat je meer aankomt;
  • Ernstig slaapgebrek is net zo slecht voor je als alcohol. Je reactievermogen wordt vertraagd en bovendien kun je je minder gemakkelijk concentreren;
  • Het immuunsysteem wordt verzwakt door slaapgebrek, waardoor je sneller vatbaar bent voor virussen en bacteriën. Hierdoor kun je sneller ziek worden.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.