Veel mensen praten met enige regelmaat tegen hun huisdier. Je huisdieren zeggen misschien helemaal niets terug, maar het is toch fijn om soms je hart te luchten. Vaak praten we alleen tegen onze huisdieren als er niemand anders in de buurt is. Veel mensen schamen zich er een beetje voor als zij praten met hun huisdier. Toch hoef je je helemaal niet te schamen, want het blijkt namelijk erg gezond te zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat praten met je huisdier verschillende gezondheidsproblemen kan bestrijden en oplossen.Huisdieren

Het maakt niet zoveel uit wat voor huisdier je hebt: een kat, een hond, een cavia of iets compleet anders. Je kunt altijd wel een eenzijdig gesprekje voeren met je huisdier. Uit onderzoek is gebleken dat dit goed is voor je geestelijke gezondheid. Dat bleek uit een studie van Mars Petcare en het Human Animal Bond Research Institute. Aan het onderzoek deden maar liefst 2.036 mensen mee. 1.469 van hen is/was eigenaar van een gezelschapsdier. In het onderzoek kwam naar voren dat het bezitten van een huisdier en het praten met een huisdier kan bijdragen aan het bestrijden van diverse gezondheidsproblemen.

Geen oordeel

Als we denken aan eenzaamheid denken we ook graag aan de dingen waar we ons aan hechten. Als je een huisdier hebt geef je natuurlijk om hem of haar. Huisdieren hebben bovendien geen oordeel over je en je kunt je huisdier vertrouwen. Alhoewel je huisdier misschien niets terugzegt is het daarom vooralsnog fijn om tegen hem of haar te praten. Je hoeft je immers nergens zorgen over te maken.

Contact met anderen

Praten met je huisdier kent echter nog meer voordelen. Meer dan de helft van de deelnemers gaf namelijk aan dat hun huisdier hen helpt om weer contact te maken met andere personen. Iets meer dan de helft van de deelnemers gaf bovendien aan dat zij minder verlegen zijn vanwege hun huisdier. Als je een huisdier hebt, heb je ook meer interactie met anderen. Door je kat of hond voel je je daardoor ook minder eenzaam. Ook durf je, dankzij je trouwe huisdier, gemakkelijker op mensen af te stappen. Het is dus zeker een win-winsituatie om een huisdier te hebben en om hiermee te praten.

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.