Ben jij in de winter vaker te vinden in de kleinste ruimte van jouw woning? Dan ben je zeker niet de enige. Als jij elke dag twee liter water drinkt zal je ook vaak naar het toilet moeten. Gemiddeld gaat iemand, die zich daaraan houdt, zo’n vijf tot acht keer per dag naar het toilet. Gedurende de wintermaanden moet je misschien wel vaker plassen. Merk je dit bij jouzelf ook? Dan ben je zeker niet de enige, want er schijnt een medische reden voor te zijn.Het is een natuurlijk proces

In de wintermaanden moet je misschien wel vaker naar het toilet. Dat heeft te maken met de koude diurese. Dit proces doorloopt je lichaam om je lichaamstemperatuur op peil te houden als het buiten erg koud is. Het proces zorgt er ook voor dat je vaker naar het toilet moet.

De urineproductie gaat omhoog

Er ontstaat een biologische reactie waarbij bloed naar de kern van je lichaam wordt gestuurd. Dit kan zorgen voor extra warmte. De nieren geven vervolgens extra vocht en kunnen zodoende de druk stabiliseren. Je zult hierdoor dan ook vaker moeten plassen dan in de warmere maanden.

Verstoring in de vochtbalans

Gelukkig hoef je je niet zomaar zorgen te maken. De koude diurese zorgt meestal niet voor zorgelijke omstandigheden. Het kan echter wel de vocht- en zoutbalans in je lichaam verstoren. In zeer extreme gevallen kan dit zelfs leiden tot onderkoeling, maar dat komt bijna nooit voor. Dat gebeurt alleen wanneer er een tekort is aan sodium in je lichaam. Gelukkig eten de meeste mensen voldoende producten met daarin sodium.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.