Sommige mensen vallen direct in slaap, zodra zij een kussen zien. Niet iedereen heeft echter dat geluk. Sommige mensen liggen namelijk nog flink te piekeren, voordat zij ook maar een oog dicht doen. Anderen worden midden in de nacht wakker en kunnen dan niet slapen.Lig jij gedurende de nachtelijke uurtjes ook weleens naar het plafond te staren? En pieker je dan maar wat, omdat je niet kunt slapen? Dan blijkt het dat je er intelligent bent. Dat kwam naar voren uit een onderzoek van de Lakehead University in Canada. Piekeraars scoren namelijk aanzienlijk beter op IQ-testen.

Als je ’s nachts piekert, hopen we dat dit je een beetje geruststelt. Het piekeren heeft tevens nog een belangrijk voordeel: het traint je hersenen namelijk. Overdag kun je daardoor sneller reageren in bepaalde situaties. De wetenschap heeft het aangetoond: eigenlijk ben je dus wel best wel slim!

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.