Het kan iedereen overkomen: per abuis laat je drinken vallen over je laptop. Je schrikt je rot omdat het nu eenmaal een duur apparaat is. Je weet dat het niet goed tegen water kan en daarom wil je natuurlijk weten wat je moet doen in zo’n situatie. Gelukkig vind je het antwoord in dit artikel.Stappenplan

Het is in ieder geval belangrijk dat je niet kwaad op jezelf wordt, maar simpelweg snel handelt. Met behulp van het onderstaande stappenplan zorg je er gericht voor dat je je dierbare laptop kunt blijven gebruiken.

1. Zet je laptop uit

Het is belangrijk dat je je laptop direct uitschakelt. Laat je je laptop te lang aanstaan? Dan bestaat er een kans dat er kortsluiting ontstaat. Houd daarom de aan- en uitknop in en schakel je laptop zo snel mogelijk uit.

2. Verwijder alle kabels

Zorg er vervolgens voor dat je alle kabels verwijdert. De stroomkabel, een muis of eventuele andere kabels dienen direct verwijderd te worden.

3. Drogen

Laat de laptop vervolgens goed drogen. Neem al het water af met een doekje en klap het scherm open op en hoek van circa 30 graden. Zet de laptop op zijn kant zodat overgebleven water uit je toetsenbord en laptop kan lekken. Gebruik je laptop pas weer zodra deze weer helemaal droog is.

4. Geduld

Je zult nu simpelweg geduld moeten hebben. Laat je laptop bij voorkeur een aantal dagen drogen. Heb je niet zoveel tijd, omdat je je laptop weer snel moet gebruiken? Zorg er dan in ieder geval voor dat je je laptop een dag laat drogen! Hopelijk werkt je laptop nog naar behoren. Als je je laptop weer aanzet is het belangrijk dat je direct een back-up maakt van al je bestanden. Soms komt het namelijk voor dat je laptop in eerste instantie nog goed werkt, maar dat deze nadien toch nog defect raakt. Het is dan natuurlijk wel zo fijn als je een back-up hebt gemaakt.

Vind jij dit ook een handig stappenplan? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.