Sommige ouders zitten kinderen continue achter de broek aan. Je moet je spullen opruimen of je ouder vraagt je of je je huiswerk al gedaan hebt. Gelukkig zijn deze zeurende kreten helemaal niet zo slecht voor je. Sterker nog: als kind hebt je hier profijt van.Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dochters met zeurende moeders sneller succesvol zijn. Wil je als moeder dat je dochter succesvol wordt? Een beetje zeuren kan dan helpen!

Brits onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Essex. Men was benieuwd welk effect de ouder-kindrelatie heeft op kinderen wanneer zij ouder zijn. Volgens het onderzoek hebben succesvolle vrouwen vaak zeurende moeders.

Groot onderzoek

De onderzoekers hebben een flink onderzoek gedaan. Men ondervroeg namelijk 30.000 kinderen van 13 en 14 jaar in de periode van 2004 tot 2010. De cijfers van dit onderzoek lijken daarmee erg betrouwbaar.

Vervolgstudie

De onderzoekers keken vervolgens naar de vervolgopleidingen van de kinderen. De jongeren die naar het hbo gingen, of de universiteit, bleken vaker een zeurende moeder te hebben. Wel moet hierbij vermeld worden dat de definitie ‘zeurende moeder’ werd bepaald door het kind zelf. Het werd dus door de kinderen ervaren als zeuren.

Natuurlijk hadden de moeders het beste voor met hun kinderen. Dat bleek ook nog een succesvol te zijn.

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.