Een kopje thee per dag verlaagt het risico op een hartaanval en een beroerte. Dat is gebleken uit recent onderzoek. Hier deden maar liefst 6.200 mensen aan mee. De mensen die iedere dag een kopje thee dronken hadden 35 procent minder kans op een hartstilstand, een beroerte, hart- en vaatziekten of een hartaanval dan degenen die nooit theedrinken.De theedrinkers hebben bovendien ook minder last van verkalking in de kransslagaders rondom het hart. Volgens de onderzoekers is dit een belangrijke oorzaak voor hartproblemen. Men ontdekte dat de bescheiden theedrinker een verminderde toename van verkalking in de kransslagader had en een verminderde inval van nadelige cardiovasculaire gebeurtenissen.

De onderzoekers voegden daaraan toe dat extra onderzoek hard nodig is. De potentieel beschermende aard van de beperkte inname van thee onderzoek is belangrijk. Er is namelijk niet onderzocht waarom thee deze beschermende functie heeft. In een eerder onderzoek werd gesuggereerd dat dit te maken heeft met flavonoïden, een type antioxidant die in thee zit. Deze chemicaliën staan erom bekend dat het beschadiging van cellen voorkomt. Ook kunnen mensen daardoor afvallen.

Uit een Taiwanese studie, welke werd uitgevoerd in 2014, bleek dat een kopje thee per dag drinken (gedurende een jaar lang) zeer waarschijnlijk arteriële stijfheid vermindert. In 2013 werd eerder al geconcludeerd door onderzoekers, in The American Journal of Clinical Nutrition, dat theedrinken het risico op een beroerte verlaagt.

Daar blijft het echter niet bij. In een beoordeling van 24 studies, waar in totaal 856.000 mensen aan hebben meegewerkt, bleek ook dat theeconsumptie zorgt voor een verminderd risico op coronaire hartziekten, beroertes, herseninfarcten, een hartstilstand intracerebrale bloedingen als ook algeheel overlijden. Dat concludeerde onderzoekers in The European Journal of Epidemology.

Het kan dus raadzaam zijn om elke dag een kopje thee te drinken. Zoals gezegd is een kopje thee per dag al voldoende.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.