Kleine kinderen vinden het vaak ontzettend leuk om hun vingers lang in het water te houden. Als zij het water uitkomen zien zij dat hun vingertjes helemaal verrimpeld zijn. Net als die van (overgroot)oma! Waarom rimpelen je vingers eigenlijk als deze in het water zitten? Je leest het in dit artikel.Het menselijk lichaam is iets bijzonders. Het is uitgerust met talloze verdedigingsmechanismen. Verscheidene interne en externe lichamelijk kenmerken hebben we al bijzonder lang. Onze voorouders hadden dit namelijk ook al!

Bepaalde zaken had je vroeger nodig om te kunnen overleven, maar is niet meer van deze tijd. We hoeven immers nu niet meer jagen op ons voedsel om te kunnen overleven. Nu lopen we simpelweg naar de supermarkt voor eten en drinken.

Kippenvel is ook zoiets wat vroeger hielp tijdens het jagen. We kregen daardoor een laagje dat ons warm hield. Inmiddels heeft het geen functie meer. Ook gerimpelde vingers hebben tegenwoordig geen bijzondere functie meer.

Als er rimpels ontstaan op onze vingers, doordat we te lang in het water hebben gezeten, betekent dit dat we ons beschermen tegen gevaar. Je lichaam realiseert zich dat de omgeving erg gehydrateerd is, waardoor de omgeving ook glad kan zijn. Je huid zal daardoor gaan rimpelen, waardoor je meer grip hebt op zowel natte als koude oppervlakken.

Vind jij dit ook een tof weetje? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.