Ben jij liever lui dan moe? Dan kan je daar eigenlijk helemaal niks aan doen. In dit artikel lees je daar meer over.Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat vrouwen die, tijdens hun zwangerschap, veel bewegen ook sportievere kinderen krijgen. Daar is een duidelijk verband in te zien. De onderzoekers wilden de resultaten wereldwijd bekend maken om obesitas te bestrijden.

Als vrouwen, tijdens de zwangerschap, veel sporten worden de hersenen van de baby gestimuleerd. Kinderen zullen dan ook actiever worden. Sportiviteit is daarmee niet echt genetisch bepaald, aangezien het gedrag van je moeder en de omgeving hier een grotere invloed op heeft.

Onderzoek

Voor dit onderzoek werden muizen gebruikt. De ene helft kreeg wel een loopwiel en de andere helft niet. De muizen met het loopwiel waren vele malen actiever. Zij liepen circa tien kilometer per nacht, zelfs toen zij al bijna moesten bevallen. De geboren babymuisjes waren veel actiever. De sportieve moeders waren bovendien ook nog eens veel productiever.

Gelukkig hoef je niet urenlang te sporten als je zwanger bent. 30 minuutjes is namelijk al voldoende voor een positieve werking.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.