Volgens sociale pedagogen is het vooral de schuld van de ouders, als kinderen brutaal en ongehoorzaam zijn. Het is namelijk veelal de afwezigheid van ouders wat ervoor zorgt dat kinderen zich op zo’n manier gedragen. Het is daarom tijd dat ouders weer écht tijd nemen voor hun kinderen. Natuurlijk geldt dat niet voor alle ouders: er zijn ook nog ontzettend veel kinderen die wel gehoorzamen én geen grote mond hebben.Het was sociaal pedagoog Gitty Feddema die zich ernstig zorgen maakte. Er bestaat volgens haar een maatschappelijk probleem, welke veel ouders en kinderen aangaat. Veel ouders zijn afwezig, waardoor zij minder tijd hebben voor hun kinderen. Dat heeft gevolgen.

‘’Ouders maken geen tijd meer voor hun eigen kinderen. Men is veelal bezig met andere dingen.’’, aldus Gitty Feddema. Vaders en moeders sturen hun kinderen op jonge leeftijd al naar de kinderopvang. De zorg van hun eigen kinderen wordt zodoende vaak overgelaten aan anderen. Dat kan voor veel problemen zorgen.

In de samenleving lopen daardoor veel kinderen rond die niet goed zijn opgevoed. Volgens de sociaal pedagoog is het daarom ook goed dat vaders en moeders de eerste vier jaar met hun eigen kinderen rondbrengen.

Ben jij het eens met de sociaal pedagoog? Of vind jij het een tikkeltje overdreven? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en deel je mening!