In de weekenden eten we graag iets minder gezond. Ook een drankje gaan we vaak niet uit de weg. Natuurlijk is het niet echt gezond, maar je moet natuurlijk ook een beetje genieten.Als je iets minder gezond eet, krijg je veel meer koolhydraten en vlees binnen. Je krijgt gedurende de weekenden in ieder geval meer binnen dan op een normale dinsdag of woensdag.

Het is dan na het weekend vaak ook weer moeilijk om direct gezond te eten. Dat is echter logisch te verklaren. Als je gaat slapen met alcohol in je bloed, komt je lichaam niet tot rust. Je slaapt daarmee minder goed en je voelt je duf. Het gebrek aan concentratie is ook aanzienlijk minder.

Koolhydraten geven je energie en dat is wel nodig als je brak bent. Je zult daardoor onbewust sneller iets ongezonds pakken. De oplossing is echter simpel: blijf doseren. Als je doordeweeks bewust eet, kun je in het weekend best wel eventjes iets ongezonds eten. Echter is het belangrijk dat je niet te veel eet. Drink ook niet te veel alcohol! Het probleem zou dan moeten zijn opgelost.

Wist jij dit al? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen hier ook van op de hoogte.