De beha staat er in talloze maten, kleuren en varianten. Sommige vrouwen vinden het ontzettend fijn om een beha te dragen, terwijl anderen het een grote nachtmerrie vinden. Als je naar je werk toegaat, is het natuurlijk belangrijk dat je simpelweg een beha draagt. Toch willen sommige vrouwen liever zonder beha naar het werk. Is dat een gek idee of moet dit kunnen?Voor alle vrouwen is er dan tóch eindelijk een onderzoek uitgevoerd: kunnen wij het beste de beha weggooien of is jarenlang geen beha dragen geen optie? De discussie houdt men al jaren bezig, maar nu is er dan toch eindelijk een onderzoek gedaan. En uiteraard is daaruit een conclusie gekomen, welke je hieronder kunt lezen.

Dit onderzoek heeft circa vijftien jaar geduurd. Er is onderzoek gedaan bij 330 vrouwen tussen de 18 en 35 jaar oud. Er werden verschillende zaken getest, waaronder de veranderingen aan de borsten van vrouwen. Dit werd ieder jaar opnieuw vastgesteld om zodoende de resultaten te meten. Het zal je verbazen wat hieruit gebleken is.

Als je een beha draagt op jonge leeftijd, heeft dit nog weinig effect ter ondersteuning van je borsten. Ook het verminderen van de pijn in de rug en het voorkomen van hangende borsten heeft nog weinig effect op jonge leeftijd. Vaak werd het tegenovergestelde gedacht, want iedereen ging ervan uit dat als je geen beha droeg dat je dan sneller hangende borsten zou krijgen. Toch blijkt een beha er juist voor te zorgen dat hangende borsten krijgt. Dat wil natuurlijk geen enkele vrouw.

Borsten kunnen zelfs het beste worden verstevigd door géén beha te dragen. Ook worden de tepels een aantal millimeter gelift en zorgt dit voor een betere doorstroming. Vooral in het geval van jonge vrouwen wordt het collageenproductie gestimuleerd. Dat is nodig voor het liften van je borsten.

Er zijn natuurlijk nog meer redenen waarom je geen beha zou willen dragen. Toch zijn er natuurlijk ook voldoende redenen om juist wel een beha te dragen. Het is dus wel belangrijk dat we voorzichtig omgaan met de resultaten uit het onderzoek. Gooi de beha’s dus nog niet zomaar weg. In sommige gevallen zal je ook gewoon een beha moeten dragen, bijvoorbeeld als je naar je werk gaat!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet op delen op social media met vrienden en familie.