Er zijn meer dan genoeg mensen die vijfmaal per week naar de sportschool gaan. Dat is natuurlijk knap van hen, maar niet iedereen staat hierop te wachten. Je hebt misschien wel een drukke baan, sociale activiteiten en je wilt je huis ook nog mooi schoonhouden. Het is soms lastig om dan ook nog eens te gaan sporten. Als je echter een sport vindt die je leuk vindt kan je dit ook gemakkelijker volhouden. Wil je voldoende bewegen, maar vind je hardlopen en krachttraining niet erg leuk? Probeer dan eens een van de onderstaande sporten. Deze zijn allemaal erg leuk om eens te proberen.Sporten

Als je het doordeweeks erg druk hebt is het soms lastig om daadwerkelijk tijd vrij te maken om te gaan sporten. Toch is het erg belangrijk om in beweging te zijn. Het werkt namelijk stressverlagend en bovendien kan je je eventjes ontspannen. Als je daadwerkelijk wil gaan sporten kan je een van de onderstaande sporten proberen. Hieronder volgt een handig overzicht.

1. Kickboksen

Als je wilt beginnen met kickboksen hoef je heus geen supertalent te zijn. Ook als je geen vechtersbaas bent is dit een ontzettend leuke sport om eens te proberen. Het helpt je vooral om de opgebouwde spanning los te laten. Heb jij een stressvolle werkdag achter de rug? Sla dit er dan even uit tijdens een nuttige kickbokstraining. Je werkt niet alleen aan je techniek, maar ook aan je conditie. Ook je spieren zullen verbeteren. Bovendien kan je jezelf ook nog eens beschermen wanneer het nodig is. Een win-winsituatie dus.

2. High Intensity Interval Training (HIIT)

High Intensity Interval Training (HIIT) is, zoals de naam al doet vermoeden, geen lichte sport. Wel kan dit erg lonen. In circa 45 tot 60 minuten ga je helemaal tot het uiterste. Je doet zowel aan cardio als aan krachttraining. Het leuke aan HIIT is dat dit meestal in groepsverband plaatsvindt. De meeste sportscholen bieden dergelijke HIIT-lessen aan. Als je dit voor de eerste doet kan je rekening houden met flinke spierpijn. Gelukkig went dit vanzelf en zal dit steeds minder worden.

3. Paaldansen

Heb jij weleens gedacht aan paaldansen? Misschien denk je nu direct aan clubs met vrouwen in korte rokjes. Toch doe je de sport daarmee echt tekort. Paaldansen is namelijk erg intensief en mag je daarom niet zomaar onderschatten. Tijdens een cursus paaldansen kom je te weten hoe je aan de paal hangt op een elegante manier. Ook leer je hoe je bepaalde spiergroepen kunt versterken en kunt aanspannen. Je zult hierdoor sterker worden.

4. Spinning met een twist

Een lesje spinning is ontzettend leuk. Ben jij het hier niet mee eens? Dan kan je kiezen voor spinning met een twist. Je kunt namelijk ook kiezen voor Rocycle. Hierbij stap je op de fiets en kan je met behulp van gewichten een complete work-out voltooien. Tijdens je work-out hoor je uiteraard muziek waardoor je de training voor je gevoel snel afrondt.

5. Salsadansen

Mag jij graag dansen? Gooi je heupen dan gerust eens los tijdens een lesje salsa. Tijdens de training leer je de fijne kneepjes en technieken van het vak. Ben jij niet zo dol op salsadansen? Dan kan je ook een willekeurige andere sport proberen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.