Tijdens de zomermaanden dragen wij maar al te graag slippers. Bij het warme weer voelen onze schoenen soms een beetje beknellend. Slippers zijn dan natuurlijk een goed alternatief. Mag je echter met slippers rijden in de auto? Moet een klein autoritje met flip flops mogelijk zijn?Slippers zijn natuurlijk lekker luchtig en het kost ook weinig moeite om je slippers aan te trekken. Als je in de auto stapt is echter onverstandig om te gaan autorijden met slippers. In Nederland is het niet verboden om met slippers te rijden, maar verstandig is het zeker niet.

Volgens verzekeraar Generali is het raadzaam dat je autorijdt met normale schoenen. Slippers blijven namelijk gemakkelijker achter het gaspedaal hangen en dat kan vanzelfsprekend zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg. Met betrekking tot gevaarlijke situaties heeft de Nederlandse wetgever natuurlijk wel een aantal wetten. Zo mag je je niet zodanig in het verkeer gedragen dat je andere weggebruikers in gevaar brengt.

Buitenlandse wetgeving

In het buitenland is men soms iets minder coulant. Zo kan het zelfs ontzettend veel geld kosten als je in het buitenland slippers draagt. Dat geldt onder andere in Frankrijk en Spanje. Een Nederlandse vrouw reed reeds in het Franse stadje Toulouse en kreeg een boete van maar liefst 90 euro toen zij slippers aan had in de auto als bestuurder. Daar kon zij natuurlijk beter een lekker hapje van eten in een goed Frans restaurant!

Verzekering

De verzekeraar in Nederland kan wel vervelend worden als je slippers droeg tijdens een ongeval. Komt de verzekeraar erachter dat je alleen maar slippers aan had of helemaal geen schoenen droeg? Dan wordt vaak alleen de schade aan de auto van de tegenpartij vergoed. Heb jij een allriskverzekering? Dan vergoedt men soms dus niet de schade aan jouw eigen auto. Je kunt de polisvoorwaarden nagaan, maar je kunt ook gewoon schoenen dragen in de auto! Dat is het meest verstandige.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.