Liefhebbers van kaas opgelet! Eet jij het liefst iedere een broodje kaas? En strooi jij kaas over de pasta en eet je aan het einde van de dag graag een kaasplankje? Dan ben je allesbehalve slecht bezig. Kaas is namelijk ontzettend goed voor je gezondheid. Zo kan kaas de kans op een hartaanval verminderen.Twee plakjes kaas per dag

Uit een studie van de Soochow University in China is gebleken dat twee plakjes kaas per dag ervoor kan zorgen dat de kans op bepaalde hartziekte aan de kransslagader vermindert. Het effect is zo groot, dat de kans tot wel 14 procent vermindert.

Beroerte

Er zijn meerdere onderzoeken geweest: 15 verschillende onderzoeken in Europa en in de Verenigde Staten. De gezondheidsresultaten, van meer dan 200.000 mensen, werden naast elkaar gelegd. Men kwam tot de conclusie dat kaaseters tien procent minder kans hebben op een beroerte. Volgens de onderzoekers heeft dat te maken met het calcium in de kaas. Dit zou ervoor zorgen dat niet al het vet in de kaas wordt opgenomen in je lichaam.

Eet jij de volgende dag ook een broodje kaas? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.