Gedurende de wintermaanden mogen wij ons koude lichaam graag even opwarmen. Dat kan natuurlijk ook meerdere manieren: je kunt warme chocolademelk drinken, je kunt de verwarming hoog zetten of je kunt een dikke trui aan doen. Je kunt echter ook een heerlijk warm bad nemen. Hoeveel kost het eigenlijk om een warm bad te nemen?Kosten om een bad te vullen

Wil je graag in een warm bad stappen? Dan zal je deze natuurlijk eerst moeten vullen met heet water. Gemiddeld heb je zo’n 115 liter water nodig om je badkuip te vullen. Hoeveel liters water dit kost is afhankelijk van je type boiler: heb je een gasboiler of een elektrische boiler? Een gasboiler is in de regel goedkoper. Gemiddeld kost een bad vullen met water dat wordt opgewarmd door een gasboiler 58 cent. Heb je echter een elektrische boiler? Dan zijn de kosten hoger: zo’n 87 cent.

Jaarlijkse kosten

Als je een gasboiler hebt, en je neemt wekelijks in een warm bad, kosten je baddersessies 30,16 euro op jaarbasis. Heb je thuis echter een elektrische boiler? Dan zijn de jaarlijkse kosten 45,42 euro. De prijzen verschillen nogal met een douchebeurt. Als je negen minuten onder de douche staat verbruik je gemiddeld 65 liter water. Dat is veel minder water dan wanneer je in een bad ligt. Echter kun je wel weer langer genieten van een warm bad.

Bespaartips

Wil je graag besparen op je energierekening? Op de website van het Nibud staan diverse handige tips, waaronder:

  • Als je onder de douche stapt is het raadzaam om een timer te gebruiken. Stel deze in op slechts vijf minuten (in plaats van negen minuten). Daarmee bespaart een gemiddeld huishouden van 2,2 personen maar liefst 16.000 liter water op jaarbasis. Dat is toch al gauw zo’n 85 euro op jaarbasis.
  • Gebruik een waterbesparende douchekop. Daarmee kun je ook flink besparen: zo’n 48 euro op jaarbasis. Een waterbesparende douchekop verbruikt namelijk 8.500 liter water minder.
  • Je kunt ook eens een badsessie overslaan. Ga je viermaal per maand in bad? Dan kun je dit ook verminderen naar slechts tweemaal per maand. Ook op die manier kan je natuurlijk flink besparen op je badderkosten.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht met interessante weetje en tips dan niet te delen op social media met vrienden en familie.