Als het weer mooi weer wordt gaan wij maar al te graag naar het zwembad of naar een gezellig strand. In zwembaden zijn nu eenmaal schimmels aanwezig. Om die reden dragen we vaak slippers rondom het zwembad, bij de douches en in de kleedkamer. Daarmee kun je onder andere zwemmerseczeem voorkomen. Maar werkt dit wel echt?Hoe ontstaat voetschimmel?

Voetschimmel, ook wel bekend als zwemmerseczeem, is iets erg vervelends. Het ontstaat als er besmetting is geweest met een schimmel. Schimmels komen graag op vochtige plekken. Helaas komt dit ook vaker voor dan je denkt: zo’n tien procent van de mensen heeft hier namelijk last van. Ben je eenmaal geïnfecteerd? Dan kun je er gelukkig wel weer vanaf komen. Daarvoor kun je simpelweg een zalfje halen bij de apotheek of drogist.

Slippers

Gelukkig kun je voetschimmel op verschillende manieren voorkomen. Zo kun je er onder andere voor zorgen dat je je schoenen met enige regelmaat lucht. Bovendien is het raadzaam om katoenen sokken aan te trekken. Zorg er tevens voor dat je je schoenen met enige regelmaat wast met zeep en droog je voeten ook goed af. Schimmels nestelen zich hier namelijk graag.

Symptomen

Heb je er alles aan gedaan om voetschimmel zoveel mogelijk te voorkomen? Dan ben je er helaas nog steeds niet van verzekerd dat je het niet krijgt. Zwemmerseczeem is namelijk besmettelijk. Als iemand in jouw omgeving het heeft opgelopen kun jij het dus ook krijgen. Als je last krijgt van voetschimmel merk je dat onder andere aan de jeuk, pijn en door een branderig gevoel. Ook kunnen er blaasjes op je voeten verschijnen.

Genezen

Heb je voetschimmel opgelopen? Zorg er dan voor dat je je schoenen zoveel mogelijk drooghoudt. Dat kan met behulp van talkpoeder tussen je tenen. Voetschimmel mag dan misschien vervelend zijn, maar het is wel erg oppervlakkig. Je kunt het goed behandelen met crèmes of poeders. Helaas kan voetschimmel wel terugkomen, maar dan kun je simpelweg weer dezelfde crème gebruiken. Vermindert je voetschimmel niet, ondanks de crème? Dan is het belangrijk dat je contact opneemt met je huisarts. Mogelijk heb je een andere crème nodig voor de behandeling.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.