Worden je voeten of handen kouder worden dan normaal? Dan gaat je lichaam in een soort ‘verdedigingsmodus’. Het is nu belangrijk dat de organen bewaakt worden van onderkoeling. Je lichaam zorgt daar zo goed mogelijk voor. Je tenen en handen zijn doorgaans de uiterste punten van je lichaam en die kunnen daardoor ook erg koud worden.Echter kan het ook voorkomen dat je op regelmatige basis last hebt van koude voeten en handen. Dat kan te maken hebben met meerdere factoren. Verscheidene doctoren hebben hier namelijk onderzoek naar gedaan. Hieronder volgen de mogelijke oorzaken.

Zenuwbeschadiging

De koude rillingen kunnen ontstaan door een zenuwbeschadiging. Koude handen kunnen zelfs een teken zijn van RSI, wat betekent dat de zenuwen onderdrukt worden door een beweging die zich steeds herhaalt.

Vitaminetekort

Als je onvoldoende gevarieerd eet, kan het ook zijn dat je te weinig vitamines binnenkrijgt. Ook in dit geval kan een lager ijzergehalte of bloedarmoede een reden zijn voor koude handen en/of voeten. Heb je hier last van? Zorg er dan voor dat je meer ijzer opneemt. Je zult dan al gauw merken dat je weer sneller warm wordt.

Rokende mensen

Iedereen weet dat roken slecht voor de gezondheid is. Je bloedvaten vernauwen, waardoor er dus ook minder bloed loopt naar de plekken waar dit wel nodig is. Daardoor heb je het simpelweg ook kouder. Je gehele lichaam zal daar dus last van krijgen.

Wist jij dit al? Vergeet dit artikel natuurlijk niet te delen op social media met vrienden en familie!