Het is natuurlijk ontzettend vervelend als er allerlei muggen in je slaapkamer komen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat zij naar jou toekomen als je slaapt. Het gezoem is irritant, maar ook geprikt worden is natuurlijk geen pretje. Vooral de jeuk de volgende dag is erg vervelend. Het is natuurlijk fijn als je voorkomt dat de muggen überhaupt naar je toekomen. Het is dan goed om te weten of muggen wel of niet op licht afkomen.De lichten aan?

Komen muggen echter op licht af of komen zij met een andere reden naar jouw slaapkamer? Volgens muggen-expert Bart Knols komen muggen niet op licht af. Muggen komen dus niet per se naar de slaapkamer omdat het licht hier aanstaat. Muggen komen namelijk af op lichaamsgeur. Wel klopt het dat insecten sneller op licht afkomen, maar dat zijn geen muggen. Het heeft dus geen zin om de lichten uit te houden. Daarmee hou je de muggen niet buiten de deur. Volgens de expert kun je zelfs beter je lichten aanhouden als je de muggen wilt weren.

Lichaamsgeuren

Muggen kunnen zich in het licht namelijk minder goed oriënteren dan in het donker. Muggen gaan daarom ook vaak pas prikken als het licht uitgaat. De beestjes komen af op lichaamsgeur en dat verklaart ook direct waarom bepaalde personen sneller worden geprikt. Ook muggen hebben een voorkeur voor een bepaalde lichaamsgeur. Lig je alleen in bed? Dan ben je het enige slachtoffer. Lig je samen met een partner in bed? Dan heeft de mug nog een keuze. Bovendien is zweet ook een belangrijke factor. De mug kiest het liefst voor de persoon die zweet. Zo houden muggen bijvoorbeeld van zweetvoeten. Douchen voor het slapengaan kan dus ook handig zijn voordat je gaat slapen.

Vind jij dit ook een interessant weetje? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.