Veel mensen drinken koffie in de ochtenduren. Tevens drinken ook veel mensen een bakje koffie tijdens het werk of wanneer zij weer thuiskomen van het werk. Alhoewel een kopje koffie nog zo lekker is, is het niet verstandig om op dit moment van de dag koffie te drinken. In dit artikel lees je daar meer over.Ritme

Waarom kan je beter geen koffie drinken op bepaalde momenten van de dag? Dit heeft allemaal te maken met ons ritme. Cortisol is een hormoon dat onder andere invloed heeft op ons slaap-waakritme. Gedurende de dag maakt ons lichaam een bepaalde hoeveelheid cortisol aan. Koffie heeft daar invloed op. Om goed wakker te kunnen worden is het van belang dat je lichaam in de ochtenduren meer cortisol aanmaakt in tegenstelling tot in de avonduren.

Drink jij in de ochtend graag een bakje koffie? Dan wordt de cortisol juist afgeremd. De cafeïne vervangt de cortisol die je lichaam anders zou aanmaken. Eigenlijk is het dus helemaal niet verstandig om een bakje van het zwarte goud te drinken in de ochtenduren.

Opstaan

Als je in de ochtend de cortisol vervangt door cafeïne, door een bakje koffie te nuttigen, raakt je lichaam hieraan gewend. Als resultaat zal je lichaam minder cortisol aanmaken. De koffie kan je om die reden beter laten staan. Het is raadzaam om je eerste bakje koffie te nuttigen vanaf 10:00 uur en dus niet eerder. De momenten wanneer je lichaam cortisol aanmaakt is tussen tien uur ’s ochtends en twaalf uur ’s middags en tussen twee en vijf uur ’s middags. Als je dol bent op het zwarte goud kan je daarom beter tussen deze tijden een bakje koffie drinken. De keuze is aan jou.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.