Af en toe moet je even streng zijn tegen je kat. Jouw kat is het daar waarschijnlijk niet mee eens en zal dan ook boos op je kunnen zijn. Een kleine snauw naar je kat doet echter meer kwaad dan goed. Zo is gebleken uit een onderzoek. Je kat kan dit namelijk voor een lange tijd onthouden.Bijzonder goed geheugen

Katten hebben een bijzondere persoonlijkheid en kunnen ook flink chagrijnig zijn. Onderzoekers van de Universiteit van Michigan besloten het gedrag van een kat te onderzoeken. Men kwam erachter dat het geheugen van een kat tot 16 uur kan duren. Heb jij je kat gekwetst tijdens deze periode? Dan kan je kat na 15 uur dus nog steeds boos op je zijn. Het kan maar zo zijn dat je kat nog de volgende dag een vaas van de vensterbank afstoot dus.

Herinnering

Op welk moment je iets gedaan of gezegd hebt weet je kat niet echt meer. Wel kunnen katten het humeur van zijn of haar baasje herinneren. Op de langere termijn kan je kat je zelfs gaan haten. Het is dus raadzaam om niet te vaak te snauwen naar je kat als ‘ie iets doet wat niet mag.

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met andere kattenliefhebbers.