Het is algemeen bekend dat je lever eronder kan lijden als je veel alcohol drinkt. Alcohol is simpelweg niet goed voor je organen. Het is niet alleen slecht voor je lever, maar het is ook niet goed voor je hart en ook zeker niet voor je omvang.Iedereen weet natuurlijk wel dat het niet goed is, maar wat doet het nu precies met je? Dr. Drew laat twee levers zien: een gezonde en eentje die veel schade heeft opgelopen door overmatig gebruik van alcohol.

Schokkende beelden

We waarschuwen je alvast, want deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren. In 2011 kwam dit filmpje als eerst naar voren, maar toch is het belangrijk om het gewoon weer te bekijken. Dr. Drew toont de verschillen aan tussen een gewone lever en een lever die bijzonder veel alcohol te verduren heeft gehad. De verschillen zijn echt enorm.

Littekens

Een van de twee levers zit namelijk vol met littekens. Deze probeert zichzelf te redden, maar komt zichzelf steeds weer tegen. Daardoor ontstaan er steeds meer littekens. De lever is afkomstig van iemand die leed aan cirrose, wat het eindstadium is van leverfribose.

Cirrose

Cirrose ontstaat als je lever permanent beschadigd is. Dit wordt veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik, maar kan ook ontstaan door obesitas of hepatitis. De schade is onomkeerbaar, maar je kunt je leven wel beteren zodat je lever simpelweg niet nog meer beschadigd.

Bekijk de schokkende beelden hieronder maar eens. Dit filmpje duurt slechts twee minuten en is erg bijzonder om te bekijken:

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.