Niet iedereen vindt het nodig om zijn of haar kleding binnenstebuiten te wassen. Anderen draaien de kleding altijd eventjes om voordat het in de wasmachine gaat. Wat is nou daadwerkelijk beter voor je kleding? Wij zochten voor je uit.Kleding met een opdruk

Kledingstukken, welke gemaakte zijn van een gevoelige stof of met een opdruk, kunnen erg kwetsbaar zijn. Deze slijten niet alleen tijdens het dragen, maar ook als je deze in de wasmachine stopt. Als je je kleding dan binnenstebuiten in de wasmachine stopt, raakt de binnenkant beschadigd. De opdruk op je shirt blijft daardoor mooier en bovendien wordt de stof minder vaal.

Beddengoed

Het is belangrijk dat je je kleding binnenstebuiten wast. Geldt dat dan ook voor je beddengoed? Jazeker! Het is ook belangrijk dat je je bedden goed binnenstebuiten wast. Als je dekbed langs de trommel schuurt, zorgt dat er namelijk voor dat de kleur verdwijnt. Ook kan dat zorgen voor witte strepen. Als je je overtrek omkeert, zorgt dat ervoor dat de strepen op de andere zijde komen. Dat is natuurlijk veel beter.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.