Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om je huid te hydrateren na een dagje zonnen. De meeste mensen gebruiken daarvoor aftersun. Is dat echter de juiste keuze? Werkt dit nu beter dan bodymilk? Je leest het in dit artikel.Volgens dermatoloog dr. Thomas Maselis bevat aftersun bepaalde ingrediënten, welke niet in bodymilk verwerkt zijn. Aftersun zorgt namelijk niet alleen voor hydratatie, maar ook zorgt het ervoor dat je huid verkoelt. Zo’n verkoelend product is ook nodig, omdat je je huid goed moet laten herstellen nadat je je huid hebt blootgesteld aan de felle zon.

Schadelijke zon

Volgens Maselis brengt de zon DNA-schade met zich mee: ook wanneer je niet zichtbaar verbrand bent. Het UVB-licht op de huid zorgt namelijk voor kleine foutjes in je DNA. Op termijn kunnen deze zelfs verantwoordelijk zijn voor huidveroudering en zelfs voor huidkanker. Gelukkig kunnen je cellen beschadigde DNA herstellen. Het mechanisme in het lichaam zorgt ervoor dat de stukjes aangetaste DNA worden vervangen. Dat proces werkt wel erg langzaam.

Blijven smeren

Aftersuns beschikken over verscheidene elementen en antioxidanten, waaronder vitamine E. Dat zorgt voor een neutraliserende werking. Aftersun gaat, in tegenstelling tot bodymilk, actief de schade tegen. Gewone lichaamsmelk zorgt alleen voor een hydraterend effect. Er wordt dus niets hersteld. Contact met de zon zorgt echter altijd voor schade. Dat betekent echter niet dat je je bodymilk niet meer hoeft te gebruiken. Als je de hele dag binnen hebt gezeten, is bodymilk juist de betere keuze! Zo kan je je lichaam vooralsnog hydrateren.

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.