Veel mensen moeten zo af en toe op de kilo’s letten. Na de feestdagen is het voor velen van ons weer belangrijk om wat kilo’s te verliezen. In januari gaan we daarom ook massaal weer naar de sportschool om de overtollige kilo’s weer kwijt te raken.Wil je graag met een goed gevoel van de weegschaal afstappen? Dan moet je je wegen in de maand oktober: dan wegen wij het minst.

Dat is namelijk gebleken uit een Amerikaans onderzoek. Hopelijk maakt dit het wegen op de weegschaal weer een beetje leuker!

Wisseling van seizoenen

Ruim 3.000 mensen hebben deelgenomen aan het onderzoek. Zij werden een jaar lang gevolgd. De verschillende mensen woonden niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook woonden er mensen in Duitsland en Japan. Uit het onderzoek bleek dat de gemiddelde persoon in oktober het minst weegt. Hoe is men tot deze conclusie gekomen?

De wisseling van de seizoenen zorgt ervoor dat mensen afvallen. De zomermaanden zijn immers net voorbij en de feestdagen staan op dit moment weer voor de deur. Tijdens deze maand zullen wij dus niet al te veel uitstapjes maken.

Stijging tijdens de feestdagen

Als de feestdagen dan eenmaal aangebroken zijn, betekent dit ook weer een toename in de kilo’s. Eind november wordt Thanksgiving gevierd in de Verenigde Staten, waardoor mensen gemiddeld zo’n 0,2 procent aankomen. Vlak daarna beginnen de feestdagen en komt er daardoor nog eens 0,4 procent bovenop. Je mag natuurlijk ook wel even genieten van deze dagen, dus laat die heerlijke pepernoten of die chocoladetaart vooral niet aan je voorbijgaan!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.