Er bestaan slimme, hoogbegaafde en hoogintelligente mensen. Al deze mensen zijn pienter, maar men verschilt wel van elkaar. Hoogbegaafde personen hebben een IQ van 130, maar kunnen als kind vaak maar moeilijk meekomen in de klas.Hoogintelligente mensen hebben daar minder last van: zij letten juist vaak goed op. Hoogbegaafde mensen zijn vaak dromers, terwijl hoogintelligenten doorgaans goed opletten en nog wel met beide benen op de grond staan. Denk je dat jij hoogintelligent bent? Hieronder lees je over de zeven eigenschappen van een hoogintelligent persoon.

Je volgt je hart

Er is, volgens onderzoekers, een link tussen hoge emotionele intelligentie en een hoog IQ. Wanneer een persoon een hoge score behaalt op empathie, scoort men vaak ook hoger op cognitieve intelligentie. Empathie is onderdeel van je emotionele intelligente. Als je je hart volgt volg je dus ook je verstand.

Je bent graag even alleen

Hoogintelligente mensen vinden het zo nu en dan ook prettig om alleen te zijn. Zij doppen graag hun eigen boontjes en vinden het niet erg om er alleen op uit te gaan. Een avondje thuiszitten is voor hen ook geen probleem. Mensen met een hoog IQ zijn vaak ook minder tevreden met hun leven naarmate ze vaker met hun vrienden afspreken.

Je bent nieuwsgierig

Als je slim bent hoeft dat niet te betekenen dat je altijd maar in de boeken hoeft te zitten. Echter zijn hoogintelligente mensen wel bovengemiddeld nieuwsgierig. Ondanks dat je weleens alleen wilt zijn wil je alles wel weten. Dat kan gaan om meerdere zaken: van culturen tot dieren of de geschiedenis.

Je bent geen prater

Hoogintelligente mensen scheppen niet graag over zichzelf op. Ook treden zij niet zomaar op de voorgrond. Men is vaak iets stiller en letten op verscheidene zaken. Je observeert details beter dan andere mensen en je ziet dingen wat anderen ontgaat.

Je hebt veel zelfbeheersing

Als je hoogintelligent bent beschik je ook over een grote dosis zelfbeheersing. Voordat je iets doet denk je hier altijd eerst goed over na.

Je hebt een goed geheugen

Intelligentie en geheugen zijn goed aan elkaar te linken. Is je kortetermijngeheugen goed en kun je je goed focussen? Dan ben je cognitief erg flexibel en kun je veel informatie tegelijkertijd opnemen. Deze eigenschap komt vaak voor onder hoogintelligente mensen.

Je bent geen controlfreak

Wellicht zou je denken dat hoogintelligente mensen de touwtjes graag in handen hebben. Toch blijkt dat niet zo te zijn. Je laat het allemaal liever los. Dat heeft eveneens te maken met het cognitieve geheugen. Als er iets gebeurt dat je niet aan zag komen kan je je gelukkig snel omschakelen. Je kunt je aanpassingen doen en met je denkvermogen kun je snel weer tot de juiste oplossing komen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.