We snappen allemaal dat een koe graag gras eet. Ook paarden, schapen en geiten vinden het een lekker maaltje. Maar toch zijn er ook meer dan voldoende honden die graag gras eten. Waarom eten sommige honden toch zo graag gras? En moet je je zorgen maken als je trouwe viervoeter gras eet? In dit artikel lees je er meer over.

Niet schadelijk voor honden

Schapen, geiten en koeien hebben een spijsvertering die veel gras kan verwerken. Honden behoren echter niet tot de groep grazers, maar dat houdt hen niet tegen. Ook honden eten regelmatig gras. Gelukkig is gras niet ongezond voor je hond, mits dat bewerkt is met chemicaliën. Waarom eten honden gras?

Honden die gras eten

Honden zien wij als vleeseters, maar in principe zijn het alleseters. Zij aten immers vroeger ook altijd wat gewoonweg beschikbaar was. Ook gras dus. De dieren die honden vroeger doodden en aten waren doorgaans herbivoren. Honden kregen hierdoor ook alles binnen wat hun prooi had gegeten. Dezer dagen eten honden gras omdat ze zich simpelweg vervelen. Andere honden vinden de smaak van gras wel fijn. Sommige mensen vinden het immers ook fijn om te kauwen op komkommers of wortels. Zo vindt een hond het fijn om te kauwen op gras.

Wanneer moet je je zorgen maken?

Is er echter een moment wanneer je je zorgen moet maken? Als een hond zo af en toe gras eet is er gelukkig niets aan de hand. Echter zal je je wel zorgen moeten als je hond dit dagelijks eet. Dit kan namelijk wijzen op een vezeltekort. Je viervoeter gaat dan zelfstandig op zoek naar andere etenswaren om meer binnen te krijgen.

Overgeven

Er zijn echter ook honden die vaak moeten overgeven na het eten van gras. Dat lijkt misschien een beetje vreemd, want zoals je in dit artikel kunt lezen is gras immers niet schadelijk voor je viervoeter (mits het bewerkt is met chemicaliën). Er is een verklaring voor. Het gras kan simpelweg kietelen tegen de keel. Vooral bij lange stukken gras is dat het geval. Honden moeten zodoende daarom soms overgeven.

Gastro-intestinale problemen

Is jouw hond plotseling veel gras gaan consumeren, terwijl jouw viervoeter dat anders nooit deed? Dan kan dit duidden op gastro-intestinale problemen. Het kan dan raadzaam zijn om een bezoekje te brengen aan de dierenarts.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.