Dit is natuurlijk niet het meeste leuke onderwerp: poepen op het toilet. Als jij naar de toiletruimte gaat om te poepen is dat natuurlijk niet iets wat je aan anderen mededeelt. Hoe vaak je je billen afveegt is al helemaal geen gespreksonderwerp. Toch gaan we het hier over hebben in dit artikel. Hoe vaak afvegen is normaal?Wc-papier

De meeste mensen vinden het prettig om veel wc-papier in huis te hebben. Als je een grote boodschap moet doen, en je hebt bijna geen toiletpapier in huis, is dat natuurlijk erg vervelend. Echter heb je aan een aantal velletjes al voldoende. Althans, als we de natuurgeneeskundige arts Marisol Teijeiro mogen geloven. Zij vertelt tijdens een podcast in Urban Wellness Clinic dat een stukje wc-papier na het poepen nog vlekkeloos moet zijn. Een keer afvegen zou dus voldoende moeten zijn.

Stoelgang

Waarom zou een keer vegen voldoende moeten zijn? Volgens de arts heeft dit te maken met een goede stoelgang. Als je meerdere velletjes nodig hebt kan dit wijzen op een slechte stoelgang. Ook kan het zijn dat je voedingswaren eet waar je te gevoelig voor bent. Ook te veel stress kan ervoor zorgen dat je darmbacteriën niet goed werken.

De perfecte drol

Als je een goede stoelgang hebt kun je ook goede drollen draaien. De perfecte drol zou direct naar de bodem van de pot moeten zinken. Bovendien zou deze moeten zijn voorzien van een mooie bruine kleur. Een goede drol is ongeveer even lang als je onderarm.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.