Soms is het niet verkeerd om even een korte wandeling te maken. Het is natuurlijk een goed alternatief voor de auto. Hoeveel stappen moet je nou precies zetten om echt gezond te blijven? Je leest het in dit artikel.Heb je geen tijd of zin om naar de sportschool te gaan? Dan kun je ook een stukje gaan wandelen. Na een wandeling van circa vier kilometer zal je een goed gevoel hebben. Echter is dat nog niet eens de hoeveelheid die je dagelijks nodig hebt.

Uit onderzoek van het International Journal of Besity is gebleken dat je dagelijks 15.000 stappen moet zetten. De meeste mensen lopen iedere dag echter maar 6.000 stappen. Dat betekent dat de meeste mensen niet eens de helft lopen per dag. Wil jij voldoende lopen? Dan zal je iedere dag circa drie uur moeten lopen. Dat is natuurlijk ook wel erg veel…

Beter dan fitness

Wandelen is beter dan fitness. 15.000 stappen per dag is wellicht wel ietwat hoog gegrepen. Probeer daarom eens te beginnen met 10.000 stappen. Als je zoveel stappen zet, kan dat al effectiever zijn dan de sportschool. In de sportschool verbrand je namelijk koolhydraten, maar verbrand je maar weinig vet. Vet verbrand je pas bij middelmatige inspanning. Wandelen is daarom een perfecte optie.

Meer lopen

Niet iedereen heeft zin om iedere dag drie uur te lopen. Ook is er vaak een gebrek aan tijd. Echter kun je bijvoorbeeld meer stappen zetten door je auto simpelweg verder van je werk af te parkeren. Blijf ook niet zitten wanneer je wordt gebeld: probeer eens heen en weer te lopen. Daarmee zet je onbewust al wat extra stappen.

Ook kun je natuurlijk gewoon eens naar de supermarkt lopen. Heb je een lift op je werk of woon je een in appartementencomplex? Zorg er dan voor dat je de trap pakt in plaats van de lift. Loop eventueel in de avonduurtjes nog een ommetje.

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.