Het is belangrijk dat je voldoende slaapt. Toch is te veel slapen ook weer niet goed voor je. Hoeveel slaap heb je nu nodig voor een goed humeur? Het antwoord is eigenlijk vrij logisch!Acht uur slaap

Het is raadzaam om iedere dag acht uur te slapen. Je hebt zoveel slaap nodig om te kunnen functioneren, maar ook heb je dit aantal uren nodig om in een goed humeur te blijven. Het antwoord is dus ook wel vrij logisch. Acht uur slapen zorgt voor een goed humeur en dit werd bevestigd door een onderzoek van Jawbone.

Goed humeur

Jawbone is een merk dat activiteitstrackers maakt. Zij hebben de gegevens van duizenden gebruikers samengevoegd. Tijdens het onderzoek werd er gekeken naar het slaappatroon en het humeur. Uit de analyse bleek dat mensen die tussen 8 en 9,5 uur slapen het beste humeur hadden. Mensen die langer dan 9,5 uur slapen, ondervonden echter wel een kleine daling in humeur. Te lang slapen is dus ook niet goed voor je.

Slaap een uurtje langer

Slaap jij normaal acht uur en ben je vooralsnog humeurig als je uit bed komt? Slaap dan gerust eens een uurtje langer. Uit het onderzoek bleek namelijk dat mensen die een uurtje langer slapen dan normaal ook gelukkiger wakker worden. Dat is eens het proberen waard natuurlijk.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.