Je wilt natuurlijk niet dat je hond het ontzettend warm heeft. Ze zijn al zo verpakt onder een dikke vacht én ze kunnen niet zweten. Het is dus ook goed mogelijk dat honden oververhit raken. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je, waarmee je je hond koel kunt houden tijdens de warme dagen.1) Wandel vroeg of juist erg laat

In de ochtenduren of in de late uren is het minder warm dan gedurende het middaguur. Om die reden kun je daarom het beste een wandeling maken in de vroege of late uurtjes. Je hond heeft voldoende beweging nodig, maar op een warme dag kan het geen kwaad om dit een keertje over te slaan.

2) Hondenschoentjes

Hondenschoentjes worden steeds populairder. Daarmee brandt je hond zijn of haar poten niet aan het hete asfalt. Je kunt deze handige schoentjes gewoonweg kopen bij de lokale dierenwinkel. Ook gedurende de wintermaanden kun je deze schoentjes gebruiken. Dan gaat het de kou tegen.

3) Let op uitdroging

Het is belangrijk om te weten dat je hond niet kan zweten. Honden kunnen echter wel flink kwijlen door het warme weer. Ook als je hond bloeddoorlopen ogen heeft, betekent dit dat je hond uitdroogt. De arme dieren kunnen erg bleek worden. Geef hen daarom voldoende water.

4) Veel water drinken

Het is belangrijk dat honden voldoende water drinken op de warme dagen. Als je een uitgebreide wandeling gaat maken, is het dan ook erg belangrijk dat je voldoende flesjes water meeneemt. Door het water blijft je hond lekker koel.

5) Wees creatief in en om het huis

Niet iedereen heeft de luxe om een airco in huis te hebben. Dat is in Nederland ook niet altijd nodig. Echter kan het op de warme dagen wel erg warm worden. Dan zal je een beetje creatief moeten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een klein zwembadje in de schaduw neerzetten. Je hond kan hier dan lekker in afkoelen. Natuurlijk kun je je hond ook afspuiten met de tuinslang. Ook dit vinden zij erg lekker.

6) Honden koelen af van onder naar boven

Het is belangrijk dat je ook de onderkant van je hond goed natmaakt. Honden koelen namelijk af van onder naar boven. Als je dus een natte handdoek om zijn buikje bindt, zal je hond dat erg prettig vinden.

7) Laat je hond, indien mogelijk, graven

Honden kunnen gemakkelijk zoeken naar verkoeling door te graven in de grond. Misschien zal je niet erg blij zijn met alle gaten in de tuin, maar het zorgt wel écht voor verkoeling. De grond is immers veel koeler.

8) Laat je hond ervaren hoe warm het is

Je hond zal het niet altijd even leuk vinden als je hem of haar bewust binnenhoudt. Als je hem of haar echter laat voelen hoe warm het buiten is, zal hij of zij al snel merken dat het wel echt warm is. Dan begrijpt je hond je ook meer.

9) Laat je hond nooit in auto achter

Het is belangrijk dat je je hond nooit achterlaat in de auto. Het kan natuurlijk ontzettend warm worden in de auto. De autoruiten fungeren min of meer als vergrootglazen en dat zorgt voor enorme hitte. Voordat je het weet loopt de temperatuur op tot wel 50 graden Celsius. Dat moet je dus vermijden.

10) Lekker zwemmen!

Is er nabij een plek waar je hond kan zwemmen? Gewoon doen! Dat is natuurlijk de ultieme verkoeling.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met andere hondenliefhebbers.