Iedereen wordt weleens bezweet wakker vanwege een nachtmerrie. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar soms heb je een nachtmerrie die steeds weer terugkomt.We hebben eerder al een artikel geschreven over wat de meest voorkomende dromen betekenen. Ook is het goed mogelijk dat je een keer over een collega hebt gedroomd: 1 op de 4 mensen droomt over een collega! Dit artikel beschrijft wat de meest voorkomende nachtmerries betekenen.

Er zijn een aantal nachtmerries die vaak voorkomen. Dit zijn: achtervolgd worden, naakt zijn, tanden die eruit vallen, geen stem meer hebben of black-outs. Dat laat psycholoog Dr. William Braun weten. Wat betekenen deze steeds maar weer terugkerende nachtmerries eigenlijk?

Naakt zijn

Heb je gedroomd dat je plotseling naakt was? Dan schaam je je ergens over in het echte leven.

Achtervolgd worden

Droom jij weleens dat je achtervolgd wordt door iemand? Dan ben je waarschijnlijk ergens zenuwachtig over in het echte leven. Je probeert misschien een probleem te ontwijken. Dit kan volgens psycholoog Dr. William Braun ook te maken hebben met problemen in je relatie of met een verslaving.

Tanden vallen eruit

Het is natuurlijk een ware nachtmerrie als je tanden uit je mond vallen. Je kunt daardoor erg angstig worden en plotseling bezweet wakker worden. Volgens de psycholoog heeft dit te maken met ongerustheid.

Geen stem meer hebben

Wil je graag praten, maar komt er geen geluid meer uit je mond? Dan kan dat twee betekenissen hebben: je hebt het gevoel dat je genegeerd wordt of je mag iets niet delen met anderen. Je moet het dus geheim houden.

Black-out

Droom jij dat je tijdens je prestatie een black-out hebt? Of dat je een black-out hebt en daardoor een aanrijding veroorzaakt in het verkeer? Dan ben je te kritisch voor jezelf. Probeer daarom minder perfectionistisch te zijn.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.