Iedereen heeft weleens een nachtmerrie gehad. Dat is niet altijd even prettig. Soms droom je bijvoorbeeld dat je achterna wordt gezeten door een moordenaar. In een andere droom vallen alle tanden uit je mond. Dat is natuurlijk niet erg prettig. Echter kan een nachtmerrie veel over je zeggen. Het kan namelijk iets zeggen over je emotionele gezondheid.Onderbewustzijn

Heb je het gevoel dat je je nachtmerrie toevallig hebt gekregen? Dat is niet helemaal waar. Uit onderzoek van de Universiteit van Gent is namelijk gebleken dat er een verband is tussen frustraties in het dagelijks leven en nachtmerries. Misschien klinkt dat ietwat ingewikkeld, maar mensen die veel nachtmerries hebben zitten vaak minder goed in hun vel. Gedurende de nachtmerries zit dan ook echt alles tegen.

Evalueren

Daarom is het ontzettend belangrijk om te evalueren wat er overdag precies misgaat als je veelal last hebt van nachtmerries. Praat met anderen over datgene waar je je niet goed bij voelt. Als je je problemen overdag oplost, zal je merken dat je ook minder last hebt van nachtmerries. Praten en oplossen is daarom erg belangrijk.

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.