Het is natuurlijk niet erg prettig: in de ochtenduren was je je haar en in de middaguren is het alweer vet. Je loopt weer met dikke slieren in je haar en dat voelt simpelweg niet prettig aan.Het is natuurlijk erg vervelend als je haar dof en futloos is. Ook is het niet prettig als je haar er maar slap bijhangt. Heb je weleens goed naar je haarborstel gekeken? Je haarproblemen kunnen namelijk worden veroorzaakt door je borstel.

Losse haren, restjes gel, mousse, haarlak of droogshampoo kunnen allemaal zorgen voor dof haar. Dit komt namelijk, via je haarborstel, keer op keer weer in je haar terecht. Vieze haarborstels kunnen er dus voor zorgen dat je haar zwaarder gaat hangen en vettig wordt.

Na verloop van tijd wordt je haarborstel een bron van stof, bacteriën, huisstofmijt en schimmels. Heb je te maken van een geïrriteerde hoofdhuid of heb je last van roos? Dan kan dit ook aan jouw haarborstel liggen.

Daarom is het raadzaam om je haarborstel minimaal een keer per week grondig schoon te maken. Verwijder sowieso na gebruik steeds de dode haren uit je borstel. Eenmaal per week kun je de grondige schoonmaak toepassen. Je zult merken dat je haar veel minder snel vet wordt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.