Het is natuurlijk nooit prettig als je last hebt van je luchtwegen. Een benauwd gevoel is niet erg prettig. Gelukkig kun je er gemakkelijk iets tegen doen. Je kunt namelijk bepaalde planten in huis halen. Sommige planten staan erom bekend dat zij de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Dat kan een positieve invloed hebben op je gezondheid.Aloë vera

De aloë vera plant bevat een gel met helende eigenschappen. Deze plant kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren omdat de plant de schadelijke stoffen in zich opneemt.

Drakenplant

De drakenplant kan giftige stoffen, waaronder aceton, opnemen. Bovendien verwijdert de plant trichloorethyleen en benzeen uit de lucht. De plant kan tot wel twee meter hoog worden en staat erg mooi in de woonkamer.

Klimop

De klimop staat bekend om haar luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant absorbeert formaldehyde. Deze onderhoudsvriendelijke plant staat bovendien leuk in je woonkamer.

Graslelie

De graslelie haalt 95 procent van benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Ook verscheidene chemische stoffen welke je vindt in tapijt gaat de plant tegen. Deze plant kun je bovendien erg eenvoudig in leven halen. Een graslelie in huis halen is dus ook geen onverstandige keuze.

Varen

De varen komt voor in verschillende maten, maar ook in verschillende kleuren. Het betreft een onderhoudsvriendelijke plant die echter wel een beetje ruimte vereist in je woonkamer. Als je vaak last hebt van een droge huid of hoofdpijn is de varen zeker een aanrader. Bovendien zorgt de varen voor een goede luchtvochtigheid. Dat laatste geldt overigens ook voor de Phlebodium en de Asplenium.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.