Iedereen heeft wel eens een relatie moeten beëindigen of is eens gedumpt. Het is vervelend, maar in sommige gevallen is er geen andere uitweg.Het doet ontzettend veel pijn en je zult ook moeten doortasten. Als je de hele dag op je kamer zit, zal je alleen maar blijven denken aan je ex. Je kunt daarom ook deze handige tips volgen, zodat je er weer sneller bovenop komt.

1) Schrijf je gedachtes op papier

Tijdens stressmomenten kan het goed helpen om alles even op papier te zetten. Als je alles kunt opschrijven, voelt het alsof er een last van je schouders valt.

2) Seriemarathon

Houd een seriemarathon met jezelf! Kijk de series waar je normaal niet aan was toegekomen. Leg je smartphone ook weg en ga helemaal op in de serie.

3) Schilderen

Weet jij van jezelf of je creatief bent? Nee? Tijd om daar eens achter te komen. Pak een kwast, een schilderdoek en begin met schilderen! Zet eventueel een YouTube-filmpje op waar iemand anders ook aan het schilderen is. Het kan erg rustgevend werken.

4) Contact opnemen met je moeder

Als je goed contact hebt met je moeder, is het altijd raadzaam om contact met haar op te nemen na een eventuele relatiebreuk. Lucht je hart bij haar en zij zal je ongetwijfeld steunen.

5) Koop een grote puzzel én los deze op

Puzzelen werkt ontzettend rustgevend. Koop eens een enorme puzzel en los het op! Het werkt niet alleen rustgevend, maar het is ook nog eens erg leuk om te doen.

6) Koop een toffe game

Een goed spel kan zorgen voor afleiding. Koop bij voorkeur een leuk spel met een echte verhaallijn, zodat je er helemaal in op gaat. Je zult dan voorlopig even niet meer aan je ex denken!

7) Ga uiteten met vrienden

Goed eten vrolijkt altijd op! Zoek een leuk restaurant uit met vrienden en geniet daar lekker van wat eten. Sushi is zeker een aanrader.

8) Sporten

Sporten kan ook ontzettend rustgevend werken. Even alle negatieve energie kwijtraken in de sportschool. Wellicht kom je ook nog leuke mensen tegen.

9) Ouderwets spelletjes spelen in de arcadehal

Ken je het nog? De ouderwetse toestellen in de arcadehal? Ga erheen met vrienden en kies voor urenlang vermaak!

10) Raak niet in paniek

Last, but not least: raak niet in paniek. Geniet van het leven en maak je vooral niet te druk. Voordat je het weet ben jij je ex helemaal vergeten én heb je wellicht al wel een nieuwe vlam gevonden!

Vind jij dit ook een leuk artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.