Er zijn steeds meer mensen die een eucalyptusplant in de douche hangen. Deze kan je bevestigen aan de douchekop. Douchen is een ontspannend moment op je dag. Dit is namelijk een momentje dat je even met jezelf bezig bent. Je hebt je smartphone niet bij de hand en ook de televisie is niet in de buurt.Je kunt dus echt even tot rust komen. Toch kun je deze ervaring nog meer ontspannend maken. Daarvoor heb je een eucalyptusplant nodig en kun je deze in je douche hangen.

Eucalyptusplant

Waarom is het zo fijn om een eucalyptusplant aan je douchekop te hangen? De eucalyptusplant geeft tijdens het douchen een eucalyptus-aroma vrij. Dit komt vrij door de stoom tijdens het douchen. Je kunt daardoor nog lekkerder douchen en ontspannen. Ook kan het ervoor zorgen dat je luchtwegklachten verzachten. Dat is namelijk gebleken uit een onderzoek van Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Ben je de laatste tijd een beetje snotterig? Dan kun je deze plant in huis halen!

Waar koop je de plant?

Je kunt de plant op de meest uiteenlopende plekken kopen. De meeste bloemisten verkopen de plant wel, maar ook in de grotere bouwmarkten verkoopt men deze planten wel. Je kunt ervoor kiezen om een aantal takken te kopen of je kunt een hele bos aanschaffen. Je hebt slechts zes a zeven takken nodig. Ontdoe het onderste gedeelte van de takken van de bladeren en knoop de takken aan elkaar met behulp van een elastiek of een touwtje. Hang de bos vervolgens, op de kop, aan je douchekop. Je kunt dit met een touwtje bevestigen. Na circa twee maanden zal de geur flink verminderen en daarom is het dan raadzaam om de bos weer te vervangen.

Ben je benieuwd naar een instructievideo? Dan kun je het onderstaande filmpje bekijken. Dit filmpje duurt iets langer dan vijf minuten.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.