Het is algemeen bekend dat frisdrank het glazuur van je tanden aantast. Ook zorgen thee en koffie voor bruine tanden. Wat blijft er dan nog over, wat je wel gewoon kunt drinken?Het schijnt dat alle dranken met koolzuur schadelijk zijn. Dat betekent dus ook dat water met koolzuur niet goed is voor je tanden, toch? Koolzuurhoudend water met een smaakje kunnen je tanden op termijn aantasten. Het zou kunnen zorgen voor gaatjes en overgevoelige tanden.

Gelukkig kun je nog wel met een gerust hart Spa Rood drinken. Dit koolzuurhoudende water kan namelijk wel de zuurtegraad aantasten, maar het effect is minimaal. Dat komt omdat er geen smaakjes aan toegevoegd zijn.

Je kunt daarom het beste de koolzuurhoudende drankjes met een smaakje laten staan. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld ook koolzuurhoudende drankjes van Spa kopen met een smaakje, zoals bijvoorbeeld met bosvruchten. Die kun je dus beter laten staan. Dit kan je gebit namelijk wel aantasten.

Drink daarom bij voorkeur gewoon water of koolzuurhoudend water zonder smaakje. Dan zit je safe!

Wist jij dit al? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie en stel hen ook op de hoogte.