Heb jij een kantoorbaan en werk je fulltime? De volledige 40 uur? Dan weet je dat er tijdens het werk niet veel beweging aan te pas komt. Als je naar het toilet loopt zal je even snel je beweging krijgen. Ook tijdens de pauze kun je natuurlijk een klein ommetje lopen.Als je helemaal gezond bezig bent ga je ook op de fiets naar het werk. Toch spendeer je voldoende uren op je achterwerk. Toch verbrandt je lichaam nog redelijk wat calorieën achter het beeldscherm.

Calorieën per uur

In ruststand verbrand je lichaam gewoon calorieën. Tijdens het uitvoeren van kantoorwerkzaamheden verbrand je namelijk maar liefst 102 calorieën per uur. Dat is natuurlijk niet niks. Dat blijkt uit een onderzoek van Shake The Weight. Voor het onderzoek werd er gekeken naar een persoon dat 70 kilo woog. Het aantal calorieën dat je daadwerkelijk verbrand is dus ook afhankelijk van je huidige gewicht. Tijdens je kantoorbaan 9 tot 5 verbrand je dus al gauw zo’n 800 calorieën.

Slapen, eten en koken

Ook tijdens het slapen, eten en koken verbrand je calorieën. Als je zeven uurtjes slaapt verbrand je namelijk, gemiddeld, 382 calorieën. Als je een kwartiertje onder de douche stapt verbrand je zo’n 62 calorieën. Maak je je avondmaaltijd klaar? Dan verbrand je al gauw 93 calorieën.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.