Het is iedereen vast weleens overkomen: je gooit een kledingstuk in de was en vervolgens komt het er veel kleiner uit. Je hebt het dan waarschijnlijk te heet gewassen en het lijkt dan alsof je dat nooit meer kan dragen.Toch kun je je fout herstellen met behulp van deze handige tip. Gooi je kleding daarom niet direct weg en probeer dit eerst.

Wasverzachter

Wasverzachter is een product waarmee je je gekrompen kleding kunt herstellen. Het is een voordelige keuze om je kleding weer terug te krijgen in het oude formaat. Waarschijnlijk heb je hier ook al een flesje van in huis staan, dus je hoeft er ook niet apart voor naar de winkel. De vezels in je kleding zullen namelijk weer versoepelen, waardoor je je kledingstuk langzaam weer uit elkaar kunt trekken. Doe dat wel voorzichtig, zodat je je kledingstuk in goede staat behoudt.

Hoe werkt het?

Het werkt erg eenvoudig: vul een emmertje met lauwwarm water en voeg hier een scheut wasverzachter aan toe. Je kunt het gekrompen kledingstuk in het water stoppen en dit kun je (minimaal) een half uurtje laten inweken. Knijp het nadien uit het kledingstuk zonder hierin te wringen. Leg het natte kledingstuk nadien uitgespreid op een droge handdoek. Vervolgens kun je het voorzichtig terugtrekken in de oorspronkelijke vorm. Laat het nadien drogen op een hanger.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.