De meeste mensen hebben een vast ritueel voordat zij gaan slapen. Sommige mensen gaan bijvoorbeeld altijd nog even douchen. Een ander smeert nog een klein beetje crème op zijn of haar gezicht. Ook gaan de meeste mensen nog even tandenpoetsen voordat zij gaan slapen. Dat zijn natuurlijk allemaal goede rituelen. Je bent immers verzorgd bezig en de volgende dag word je weer fris en fruitig wakker. De nachtcrème kun je echter beter laten zitten als het mooi weer is.Vettige huid

Als je nachtcrème opsmeert bij warm weer kan dit zorgen voor een vette huid. Dat is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen, want een vette huid kan onder andere zorgen voor puistjes. Daarom is het belangrijk dat je dit niet opsmeert als het buiten warm is. In de zomermaanden kun je je nachtcrème daarom beter in de kast laten liggen.

Rode bolletjes

Als je ’s nachts zweet kan je de volgende ochtend wakker worden met een vervelende verrassing: je hebt allerlei rode bolletjes op je gezicht. Ook kan dit voorkomen op je rug of borst. Volgens dermatoloog Thomas Maselis heeft dit ermee te maken dat we met het warme weer sneller onzuiverheden krijgen op onze huid. Er kunnen rode bolletjes ontstaan met helder vocht erin. Je krijgt deze voornamelijk op je rug omdat je ’s nachts transpireert. Het zweet kan dan niet snel genoeg weggevoerd worden en je zweetklieren kunnen ook ontstoken raken. Dat kan weer resulteren in vervelende puistjes over je lichaam.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is lastig om deze zweetpuistjes te voorkomen tijdens de hete dagen. Toch is er een manier waarop je de kans op deze zweetpuistjes kunt verkleinen. Je kunt namelijk het beste slapen in een koele kamer. Slaap daarom met het raam open. Dat zorgt voor frisse en koude lucht in je slaapkamer. Overdag kun je je raam dicht houden en de gordijnen gesloten. Daarmee voorkom je dat het erg heet wordt in je slaapkamer.

Bovendien is het raadzaam om je gezicht iedere dag met water te wassen. Doe dit vlak voordat je gaat slapen. Gebruik hiervoor micellair water of gewoon met water en zeep. Daarmee kan je restjes zonnebrandcrème en ander vuil verwijderen. Volgens dermatoloog Thomas Maselis kan je zodoende het potje nachtcrème gewoon dichthouden. Wil je toch iets smeren voor dat je gaat slapen? Dan kun je beter kiezen voor dagcrème. Deze variant is namelijk minder vet, waardoor de kans op zweetpuistjes kleiner is.

Ontstekingen

Als je, ondanks de tips, toch nog zweetpuistjes ontdekt is het belangrijk dat je deze niet naar binnen drukt. Als je een puistje niet naar buiten drukt, maar naar binnen, stimuleer je daarmee ontstekingen. Wat kun je dan wel doen? Zorg ervoor dat je de zone ontsmet, prik vervolgens in de puist met een steriel naaldje en laat het vocht vervolgens uitdruipen. Nadien kun je het nogmaals ontsmetten en op die manier is het bobbeltje op een veilige wijze verdwenen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.