In de zomermaanden wordt het veel gedronken in Nederland: de Radler. Het biertje met weinig alcohol is erg verfrissend. Aangezien er maar weinig alcohol in zit kun je er ook voldoende van drinken op je warme zomerdag.Moet je de volgende dag aan het werk of moet je zelfs in de avond nog aan het werk? Dan kun je ook Radler met 0,0% alcohol drinken. Je kunt nu zelfs genieten van een kwarktaart met Radler.

Radler

Radler is al jarenlang populair in Duitsland. Het bier wordt daar gemengd met citroenlimonade om het bier zodoende te verdunnen. De verhouding was doorgaans 1 op 1. De naam komt waarschijnlijk voort uit het Duitse woord ‘Fahrradler’, wat wielrenner (of fietser) betekent. Eerder werd het drankje namelijk veel gedronken door fietsers die verfrissing wilde, maar geen zwaar bier wilden drinken.

Nederland

In 2013 kwam het frisse biertje voor het eerst op de markt in Nederland. Amstel was het eerste merk dat het drankje op de markt bracht. Niet veel later volgden ook Grolsch, Bavaria, Warsteiner en Wieckse. Het drankje bevat slechts twee procent alcohol en is niet meer weg te denken uit de zomermaanden.

Albert Heijn

Gezien de populariteit van het drankje kwam de Albert Heijn ook met een nieuw artikel op de proppen: kant-en-klare bakmix voor kwarktaart met Radler. Kwarktaart en citroen zijn natuurlijk een gouden combinatie. Je combineert het friszure kwark en citroen met een zoete bodem én een bitter Radler-biertje. Dat zorgt natuurlijk voor de perfecte combinatie.

Bekijk de onderstaande Facebook-post maar eens. Er werd destijds volop op gereageerd:

https://www.facebook.com/albertheijnofferein/posts/1990019874351016

Lijkt jou dit ook een lekkere kwarktaart? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.