Als je een vervelende opmerking naar je hoofd geslingerd krijgt of je kijkt een verdrietige film, kan het zijn dat je een brok in je keel krijgt. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend en het kan zelfs voorkomen dat je dan op het punt staat om te gaan huilen.Dat is toch eigenlijk vreemd, want waar komt deze brok nu eigenlijk vandaan? Waarom komt dit voor als je verdrietig bent en wat veroorzaakt dat ongemakkelijke gevoel nu eigenlijk? Men noemt dit ook wel het brok- of globusgevoel. De oorzaak daarvan is stress (en daarmee verdriet). Hierdoor spannen wij onbewust spieren in het keelgebied aan: zowel in als rondom het strottenhoofd.

Het strottenhoofd beweegt normaliter zowel omhoog als omlaag. Deze beweging wordt bemoeilijkt wanneer deze strak staat van de spanning. Slikken zal dan moeilijker worden, waardoor de brok ontstaat. Als u ons verdriet groot en deels verdwenen is, verdwijnt het vervelende gevoel ook weer. Zo simpel is het.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.