Sommige mensen beschikken over een gezonde en goede stoelgang, maar dat geldt niet voor iedereen. Soms blijft het namelijk ook even uit bij sommige mensen. Je hoort veel mensen zeggen dat het belangrijk is dat je iedere dag poept, maar toch doet niet iedereen dit. Ben je dan ongezond? Of valt dat echt allemaal best wel mee? Wat blijkt: het is helemaal niet zo erg als je niet iedere dag poept.Verstopping

Sommige mensen zitten wel driemaal per dag op het toilet voor een grote boodschap. Anderen gaan soms maar drie keer per week om deze reden naar het toilet. Pas als je minder dan drie keer per week poept, zal je je enigszins zorgen moeten maken. De kans is namelijk groot dat je last hebt van verstopping. Heb je vaak last van harde en droge ontlasting en kun je dit er vaak niet uitkrijgen? Dan is het vrijwel zeker: je hebt last van ontstopping. Vaak heb je dan ook last van buikkrampen.

Voeding

Als poepen moeilijk is, kun je dit proces gemakkelijker maken door een krukje onderaan het toilet te zetten. Lukt het vooralsnog niet? Dan is het vooral erg belangrijk dat je naar je voeding kijkt. Voor een gezonde stoelgang is het belangrijk dat je voldoende van het volgende binnenkrijgt:

  • Vezels: dit is onder andere aanwezig in fruit, groenten, volkoren producten en noten en zaden;
  • Voldoende drinken: het is belangrijk dat je voldoende water drinkt. Drink minimaal anderhalf tot twee liter per dag;
  • Sporten: als je te weinig beweging krijgt, kan je dikke darm hierdoor ook langzamer gaan werken. Poepen zal daardoor ook moeilijker worden. Zorg er daarom voor dat je voldoende sport.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.