Als de herfst is begonnen merken we dit aan alles. De temperaturen zullen verder dalen, het wordt donkerder en natter buiten en het liefst zitten we lekker thuis. De kaarsjes kunnen weer aan en de temperatuurverschillen van buiten en binnen worden weer aanzienlijk. Tijdens de koudere maanden zal je huis echter ook veranderen. In dit artikel vertellen we jou daar graag meer over. Ook leer je hoe je je huid hierin kunt ondersteunen. Een beetje extra liefde en verzorging is zeker niet verkeerd.Droge huid

Droge en ruwe plekjes ontstaan op de huid vanwege schrale wind en koude temperaturen. Als je dag- en nachtcrème gebruikt kan je je huid extra voeding geven. Je kunt gerust royale lagen aanbrengen op de huid. Vooral voor het slapengaan is dit een aanrader. In de nacht heeft je huid namelijk de tijd om zich te herstellen. Voor de extra nodige verzorging kan je ook een of twee keer per week een hydraterend masker aanbrengen.

Gevoelige huid

Je huid kan ook gevoelig worden vanwege het herfstweer. Door de uitdroging wordt je huid ook extra gevoelig. Zorg er daarom voor dat je weinig verzorgingsproducten als zeep, shampoo en andere agressieve middelen gebruikt. De plekken rondom je ogen en lippen hebben extra aandacht nodig. De huid is hier immers een stuk dunner. Een oogserum kan deze gedeeltes van je huid eventueel een extra boost geven.

Herstellen

Na de warme zomermaanden heeft je huid tijd nodig om weer te kunnen herstellen. Vanwege de hete dagen en het vele zonlicht zal er veel veranderen tijdens de zomer. Poriën worden bijvoorbeeld groter en pigmentvlekken kunnen verder opspelen. Na de zomermaanden zal je zomerse huidskleur verdwijnen en zal het minder egaal ogen. Verzorgingsproducten met vitamine C, niacinamide en retinol kunnen ervoor zorgen dat jouw huid weer herstelt.

Verminderde bloedcirculatie

Het koude weer kan eveneens zorgen voor een verminderde bloedcirculatie. Je gezicht kan hierdoor doffer aanvoelen en kan er zelfs kleurloos uit gaan zien. Je mag jezelf daarom ook weleens verwennen met een wekelijks gezichtsmassage. Daarmee stimuleer je de bloedcirculatie. Na verloop van tijd zal je daardoor meer kleur krijgen. Er zal hierdoor een gezonde blos op je wangen ontstaan.

Uv-straling

Tijdens de zomermaanden wordt je huid blootgesteld aan uv-straling. Je dient je daarom ook goed in te smeren tijdens deze maanden. Tijdens het najaar is dat ook niet anders. Ook in de herfst- en wintermaanden gebruiken we verzorgingsproducten waar SPF in zit. Je kunt daarom een dagcrème gebruiken waar SPF in zit. Daarmee voorkom je uv-schade aan de huid. Ook tijdens deze maanden is dat dus belangrijk.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.